ГЛАВНА ЗА НАС ЗА МАЛТА ХОТЕЛИ ЕКСКУРЗИИ КОЛЕЖИ ОТЗИВИ

Bg

ЕКЗОТИЧНА СИЦИЛИЯ ЕКЗОТИЧНА САРДИНИЯ

En


 

Е К З О T И Ч Н А   С А Р Д И Н И Я

                                                                                                     


 

Сардиния е част от Италия и е вторият по големина остров в Средиземно море (около 220 х 90 км). Островът съчетава чудесни плажове, отвесни високи скали, зашеметяващи гледки към морски ширини и забележителна история. Времето е меко през зимата и горещо през лятото. Фауната е много разнообразна: сърни, муфлони / символът на острова /, лисици, ястреби, орли, фламинго и дори някои редки видове тюлени. Тук все още могат да се видят невероятни резервати, в които препускат диви коне. Морето е фантастично красиво и с изключително прозрачна вода, което го прави известно сред любителите на подводни спортове..

    

 

Но колкото и да е странно - на острова може да се види и ...последната пустиня в Европа. Гледката е такава, че може да ви заблуди, че сте в Сахара.

Сардиния е била населена още от праисторически времена, а още от неолита започва развитието на забележителна култура, която е оставили следи с многобройни паметници.
Една от типичните характеристики на острова е нураги, праисторически кули, построени между 1500 и 500-та г. пр.Хр. и използвани като къщи, крепости и храмове. Следващите векове са донесли на острова това, което са носели и на останалите острови в Средиземно море - нашественици, които са оставили следи от своята култура и нрави. Именно поради този факт и архитектурата е доста разнообразна в различните райони.

Островът е отлично място за спортуване. Освен обичайните голф, тенис, плуване, алпинизъм, други спортове, които привличат през цялата година са ветроходство, сърф, гмуркане и езда.

Сардиния предлага и много богата кухня. Традициите в гастрономството произхождат както от местните селяни и рибари, така и от нашествениците, които са пребивавали на тази земя. Хлябът е изключително разнообразен по вкус и форма, много често свързан с определен празник. Рибните ястия и предястия са много видове, приготвени със зехтин и ароматни подправки. Но може би най-известни са сардинските сирена, които чудесно пасват с прекрасните местни вина. Сладкишите също имат средиземноморски отенък-приготвени са най-вече с бадеми. Не трябва де се пропуска и типичното ястие - печено прасенце (сукалче) и разбира се ...истинските италиански специалитети – паста и пица.

 

АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА СЕ НАСЛАДИТЕ НА ИСТИНСКА ПОЧИВКА СРЕД ЕКЗОТИКА -

И З Б Е Р Е Т Е

С А Р Д И Н И Я 

Предлагаме Ви красив и спокоен ваканционен клуб/малък комплекс, разположен на полуостров на западното крайбрежие-само на 75 км по панорамен магистрален път на северо-изток от Каляри (столицата), или на около 15 км южно от град Ористано и в близост до чаровното градче Арбореа.
Комплексът се простира на 4 000 дка екзотичен парк, борова гора и притежава 10 километрова частна плажна ивица.

 


комплексът предлага за настаняване:
- 4 хотела 
с категоризация 4**** , ( климатици, хладилник, минибар, сейф, сешуар,)
(всички хотели са разположени сред парка и предлагат стаи тип СТАНДАРТ и ЛУКС (SUPЕRIOR), както и апартаменти.

  

Хотелите са двуетажни и са застроени във формата на подкова, като вътрешната страна на тази интересна форма представлява красива градина. Всяка стая на партерния етаж (тип SUPERIOR) има своя самостоятелна градинка – уютнo кътче, от където можете да се наслаждавате на прекрасната растителност наоколо...Стаите на 2-ия етаж са с балкони (тип SUPERIOR).                  

 За тези, които предпочитат настаняване, придружено с ухание на бор, се предлагат едноспални и двуспални бунгала с категория 4 **** – приютени сред обширна гора от пищна растителност и средиземноморски бор. Освен с 1 или 2 спални бунгалата разполагат и с хол. Пред всяко бунгало има малка площадка - градинка със столове и масичка.   

От гората се излиза директно на частния плаж на комплекса-оборудван с чадъри и шезлонги, който се разпростира на близо 10 километрова ивица по полуострова. Тук вече ще се насладите на кристалното море и на финния пясък

2 големи басейна сред парка и в центъра на комплекса, както и съвременно оборудван СПА-център (над 15 различни процедури)  допринасят за пълноценната почивка.

Храната в 5-те ресторанта е изключително вкусна и много разнообразна (само предястията и гарнитурите са 10-15 вида). А като допълнение към обедите и вечерите се лее бяло и червено вино в неограничено количество....но все пак бъдете умерени консуматори.... Водата за пиене е също неограничена. За закуска кафето не е тип "шварц" , както се предлага в почти всички хотели по света, а истинско италианско еспресо и капучино; какао, сокове, плодове, 10 вида чай и всичко останало за една разнообразна и вкусна закуска.

За децата тук е същински рай! Организирани са в детски круб, от където аниматорите ги поемат още от сутринта с игри и забавления, водят ги дори на обяд - та чак до вечерната детска дискотека; имат  си и обширна детска плащадка в гората..въобще истинска почивка и за родителите.

Но и те имат възможност да разнообразят ежедневнието си с помощта на усърдните и инициативни аниматори, които предлагат аеробика и акваробика, предиобедни екскурзии с лодка до съседни острови или с бусчета до близки забележителности и градове, а вечерите винаги ще ви ангажират вниманието със шеговити скечове, танци, тематични вечери, дискотека...

Помислено е и за пазара на сувенири – няма смисъл да ходите до съседното градче – всяка седмица комплексът организира на своята територия базар на местните изделия.

За привържениците на спорта е създадена също много добра организация - турнири по футбол ( едно малко и едно голямо затревено игрище), тенис (хубав корт сред сенчестата гора), стрелба с лък, колоездене, уроци по езда ( за децата се предлагат уроци по езда на понита ) или пък езда на породисти коне - комплексът притежава собствена конна база !!

Гарантираме Ви една пълноценна почивка, която ще остави у всеки трайни и приятни спомени,
които винаги ще Ви връщат в този вълшебен рай на Средиземноморието !

    

 

ОФЕРТИ  2020

 

 Reg.C 26745  •  License TRA / M45  •  VAT-MT 1613-4207

За контакти: 0888-917416 / Mobile / Viber: 00356-99 445026 Mobile / Viber: 00356-99 243883 SKYPE: emil_malta

  mariana@onvol.net