ГЛАВНА ЗА НАС ЗА МАЛТА ХОТЕЛИ ЕКСКУРЗИИ КОЛЕЖИ ОТЗИВИ

Bg

ЕКЗОТИЧНА СИЦИЛИЯ ЕКЗОТИЧНА САРДИНИЯ

En


 Е К С К У Р З И И  В  М А Л Т А

 

К Р У И З И   О К О Л О  О С T Р О В И T Е  

 

                                                          

 

Круиз  около  пристанищата  и  крепостите на Валета –
ежедневно - времетраене около 2 ч. – круизът тръгва в 10, 11, 12.15, 13.15, 14.45, 15.30 - Интересно пътуване с кораб около пристанищата и крепостите на Валета, по време на което ще се запознаете с историята на столицата и Трите исторически града, свидетели на ожесточената обсада на Малта през 1565 г. от турските нашественици и отбраната по време на Втората световна война. БЕЗ ТРАНСФЕР: възрастни-17евро / деца - 15

      Около  Малта (от МАЙ до ОКТОМВРИ-понеделник, сряда, петък, неделя; АПРИЛ и НОЕМВРИ -  петък и неделя. Целодневна - с ALL INCLUSIVE - включен обяд (студен бюфет  и местни вина, бира, безалкохолни )

По време на пътуването корабът ще мине край столицата Валета, заливите Марсаскала, Св.Томас, Марсашлок - най-голямото рибарско село, Синята пещера - уникална природна забележителност, скалите Дингли - най-високата точка на Малта, островчето, където се е разбил корабът на Св.Павел преди 2000 год. и край най-известните пясъчни плажове. Особено интересно е да се види селцето-декор Попай-Вилидж, построено преди 35 години за заснемането на филм, а днес- атракция за децата с интересните си забавни програми. Ще ви бъде дадена възможност и за плаж и да се насладите на кристалните води на Синята лагуна - най-голямата забележителност на третия по големина остров-Комино.        

Цена: възрастни-42 евро/ деца-22 ( 1-2 деца под 12 г., пътуващи с 2-ма възрастни-БЕЗПЛАТНО )

 

Комино  и  Синята  лагунаежедневна, от май до октомври
Целодневна – ALL INCLUSIVE с включен обяд (студен бюфет, сокове, плодове и местни вина, бира, вода)
Този круиз е специално предназначен за тези, които искат да се насладят цял ден на кристалните води на Синята лагуна и островчето Комино. По време на пътуването до там ще имате възможност да видите голяма част от северния бряг на остров Малта, а така също и да минете покрай острова, където Св.Павел е претърпял корабокрушение 60 г.от н.е. Обядът се сервира на кораба, като се предлага разнообразие от различни видове меса, салата, пресни плодове, вкусен малтийски хляб, сокове и местно вино.
Възрастни - 42евро / деца- БЕЗПЛАТНО, АКО ДЕТЕТО Е ПРИДРУЖЕНО ОТ 2-ма ВЪЗРАСТНИ. Дете, придружено от 1 възрастен заплаща 30 евро

 
 Фернандес –ГОЗО, КОМИНО, СИНЯТА ЛАГУНА - ежедневна от май до октомври/април - вторник и четвъртък
Целодневна –ALL INCLUSIVE с включен обяд (топъл и студен бюфет, риба, многообразни салати, задушени зеленчуци,пресни плодове, вина, бира, сокове, вода)
Фернандес е красива шхуна, която предлага удобно пътуване до съседните острови Гозо и Комино. Най-напред се пуска котва в един от закътаните заливи на остров Гозо за няколко часа наслада на морето и слънцето. След вкусния обед, корабът ви отвежда до островчето Комино, където се спира в Синята лагуна- прекрасен природен кът, с кристална синя вода и възможност за пълно отпускане.
Възрастни 58 евро/ деца-37

 

Фернандес - КРУИЗ ПО ЗАЛЕЗ СЛЪНЦЕ– (от юни до август - самов неделя)
Романтичен круиз / обиколка и край осветените крепостни стени на Валета с модернизирана стара галера, открит дансинг по време на цялото пътуване, с богат топъл и студен бюфет, ром, вина. Чудесен начин да се прекара една незабравима вечер. След отплаване около 19.30 ч. корабът пуска котва близо до островчето Св.Павел, където пътниците имат възможност да се насладят на вечерно плуване. Междувременно стюардите са подготвили вкусна вечеря-бюфет. Отпътуване 19.30 / завръщане след полунощ. Цена възрастни 58.00 / деца-37.00

  

„Духът” на МАЛТА   (Целодневна с включен богат обяд (топъл и студен бюфет, вина, бира и безалкохолни напитки-неограничено)
„Духът на Малта” е модерна яхта , на която може да прекарате незабравими часове , плавайки край най-красивите заливи на островите Малта, Гозо и Комино. Програмата не е фиксирана, а е според атмосферните условия, но във всички случаи котва ще бъде спусната в някой закътан залив за плаж . Ще бъде сервиран богат обяд: меса, прясна риба, салати, пресни плодове. Барът предлага свободна консумация на бира, спиртни напитки, минерална вода и вино по време на цялото пътуване, а дисководещите ще ви предложат своята музикална програма.
възрастни 68 евро / деца - 42


ГОЗО В КОМБИНАЦИЯ СЪС СИНЯТА ЛАГУНА - АПРИЛ-понеделник, сряда, петък. От МАЙ до ОКТОМВРИ-ежедневна. НОЕМВРИ-понеделник и петък. Тази екскурзия е един идеален вариант да съчетаете двете дестинации ! От пристанището корабът ще ви отведе до Гозо, а там ще направите обиколка на острова с микробус и екскурзовод на английски език. След това ще отплавате за прекрасната и неповторима Синя лагуна, къедто ще прекарате целия следобяд на плажа. Завръщането Ви към пристанището на Слима е предвидено за около 16.00 ч. В цената на екскурзията не е включен обяд, така, че предвидете си суха храна и напитки. Организира се в дните вторник и четвъртък. възрастни - 44 евро / деца 25 евро

 
ВЕЧЕРНО ПАРТИ НА КОРАБА ФЕРНАНДЕС ( от ЮНИ до СЕПТЕМВРИ-петък и събота ) -минималната възраст за участниците е18 год.) !  Отпътуване по залез слънце от Слима. Навлизайки в открито море дисководещият ще ви забавлява цялата вечер, а бюфетът ще ви предложи малтийски мезета и сандвичи, както и местни вина в неограничено количество! Завръщането е около полунощ. Цена 45 евро


Комбиниран тур  ИСТОРИЯТА  НА МАЛТА (от понеделник, сряда и петък (от 10.30-11.00  до 14.30 ч.)
Изключителна възможност за съчетание на две от популярните туристически атракции в Малта: корабен круиз - обиколка на заливите на пристанището на столицата Ла Валета с нейните забележителни крепостни стени. Турът продължава с посещение на атрактивния широкоформатен филм „Историята на Малта”, чийто кратък, но интересен разказ ще Ви въведе в бурните събития на острова през 7000–та история на човешка цивилизация в центъра на Средиземно море. Възрастни 28 евро / деца 20


ЧАРТИРАНЕ НА ЯХТИ - една идеална възможност да обиколите островите, да се насладите на кристалното море, да акостирате  където пожелаете. Ще ви предложим богат избор на различни модели яхти - от 6 до 12 местни, с кабини и с шкипер. Можете да изберете яхта с платна или с мотор/двигател.


 
СИЦИЛИЯ– еднодневна екскурзия от 7 до 23.30 ч. От Малта се пътува с луксозен катамаран до Сицилия (90 мин )
Екскурзията включва посещение на Етна и на красивия курорт Таормина.

    

– от пристанището Поцало, където акостира катамаранът, групата се разпределя в автобуси с екскурзоводи на различни езици и се отправя към   известния курорт Таормина - изключително красиво място, средище и на древни култури. Градчето е разположено на хълм и може да се каже, че дори е на няколко етажа, като долните етажи са на самото море, а те се свързват с центъра на града с кабинков панорамен лифт. След престоя в Таормина - около 2-3 часа, екскурзията се отправя към планината Етна, а туристите ще имат възможността да се насладят на прекрасни природни гледки, които се откриват преминавайки по 2-ия и 3-ия по височина мостове в Европа. Автобусът стига  на 1900 м. височина - в подножието на вулкана - до изгасналия кратер Силвестър. Там се предоставя свободно време за разходка, а тези, които желаят могат да продължат още нагоре към вулкана - до 2600 м.- като използват лифта (срещу допълнително заплащане). Любителите на силните емоции имат и възможност след последната спирка на лифта да ползват специални джипове за изкачване до самия кратер на действащия вулкан.

  


От 1 май до 30 септември - екскурзията до Етна и Таормина се провежда в дните понеделник, сряда, петък и неделя                               
Цена  138 евро / деца от 4 до 13 г.-108 / младежи от 14 до 20 г.-128 (Специална оферта за деца до 13 г.: БЕЗПЛАТНО, ако са придружени от 2-ма родители-специалната оферта не включва пристанищни такси и транспорт

(за резервации са необходими: номер на документ, с който пътувате - задгр. паспорт/лична карта, дата на раждане и имена)

За желаещите да пренощуват в Таормина или в друг град в Сицилия ще предложим богат избор на хотели и пансиони! При престой в Сицилия над 1 ден има доплащане ( около 30-50 евро )

от 1-ви октомври до 30 април посещението на Таормина се заменя с бароковото живописно градче Модика / столицата на шоколада на Италия/. Провежда се в дните сряда , петък и неделя, а завръщането е в 21.30 ч.

                                           

    СИЦИЛИЯ 2.     Целодневна екскурзия до МАРЦАМЕМИ, НОТО И СИРАКУЗА, съчетаваща агротуризъм, гастрономически тур и история-провежда се в сряда и неделя в периода от 1 май до 30 септември.
Турът преминава по живописния източен бряг на Сицилия и първата спирка е в старо рибарско селце известно с типичните си Силиански специалитети и традиционни вина. След кратък престоя следва и посещение в местна винарска изба прочута с виното Nero D'Avola и мускат. След тези кратки посещения се отправяте към столицата на Силианския барок НОТО, построен в края на 17 в. и обявен от ЮНЕСКО за паметник на световната култура. По време на разходката ще се насладите на невероятната архитектура на сградите,, палатите и катедралите.

Следва почивка и изобилен обяд в сицилиански стил, разбира се придружен с местно вино.
По нататък това интересно и вълнуващо пътуване ще продължи към друга уникална забележителност в Сицилия - СИРАКУЗА,  където отново ще изживеете интересни моменти, потапяйки се в древната история на Гърция.

   

       ЦЕНА - 163 евро / деца 4 - 14 г. : 138 евро                                        


Компанията -превозвач си запазва правото от време на време да въвежда допълнителна такса гориво - без предварително уведомяване. Това важи и за двете екскурзии до Сицилия

 Всички екскурзии започват от и завършват в хотела, където сте настанени!

 

виж  и СУХОПЪТНИ  ЕКСКУРЗИИ

 Reg.C 26745  •  License TRA / M45  •  VAT-MT 1613-4207

За контакти: 0888-917416 / Mobile / Viber: 00356-99 445026 Mobile / Viber: 00356-99 243883 SKYPE: emil_malta

  mariana@onvol.net